söndag 1 maj 2016

Insidan


                                            
Så här ser det preliminärt ut inuti huset. Vi har valt att gå direkt på ritningarna i katalogen. Har svårt att tro att vi skulle kunna göra det bättre än arkitekterna. En fundering vi hade var att göra om övervåningens allrum till gästrum, men med två stökiga ungar (och ja, två stökiga föräldrar dessutom) kändes det vettigt med ett tv-rum där vi kan stöka bäst vi vill, och en större sällskapsdel där nere, som vi förhoppningsvis kommer att kunna hålla relativt snygg. Dessutom hoppas vi på att kunna utnyttja vårt nuvarande bostadshus (där ju svärfar blir kvar) för övernattning åt våra gäster. Så hellre tv-rum än gästrum.

Exakt hur vi vill ha det där inne är ju ännu en öppen fråga. Många timmar tillbringas på Pintrest och med diverse inredningstidningar. Sannolikt blir det vitt på de flesta väggarna. Framför allt eftersom den så kallade "byggsjuan" är rätt bedrövlig. Vi kommer att satsa på lite finare tapeter i vardagsrummet också kan barnen få var sin fondvägg i sina rum. Det kommer nog inte att gå åt mer än en rulle var till dem, med snedtak och fönster, som minskar väggytan.

Min treåriga tjej älskar blått. Jag har visat henne en småblommig tapet från Eco Happy, som hon föll pladask för. Femåringen är just nu extremt svag för guld och rosa. Och jag vill inte gärna styra honom åt något annat håll. Men när det eventuellt blir dags att flytta in kommer han att vara sex. Kanske kommer rosa blommor med guldiga rosetter inte att kännas lika okej då? Som tur är ligger ju ändå tapetvalen en bra bot fram i tiden, så han har ju lite tid på sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar