fredag 22 april 2016

Påskrivet

Nu är kontraktet påskrivet! I tisdags beslutade vi oss för att försöka förverkliga vår alldeles egna husdröm.

Så här ligger det till. Vi är en liten familj om mamma (jag), pappa, en femåring och en treåring. Vi bor i ett fantastiskt hus på landet. Det är inte vårt eget dock. Tillsammans med oss bor svärfar/pappa/farfar. Det är hans hus. Bredvid huset ligger en hästhage. Efter några småpromenader runt hagen kom vi på det, här vill vi bygga vårt alldeles egna hus.Vi hittade, oväntat snabbt, ett hus som vi tyckte passade perfekt; Fagernäs från Eksjöhus. Vi (jag och min man) har ofta ganska olika idéer och viljor, så detta gick förundransvärt smärtfritt. Eftersom vi ska bygga huset i en gammal miljö (vårt nuvarande  hus, det blivande grannhuset, är en Prästgård från 1800-talet) ville vi att huset skulle smälta in och ha rätt karaktär. Samtidigt ville vi inte att huset helt skulle immitera ett gammalt 1800-talshus. Vårt sista krav var stora fönsterpartier åt sydväst, där vi har utsikt över en dalgång och en liten å. Och Fagernäs uppfyllde alla våra krav.

Den enda som invänder mot husvalet är femåringen. Han drömmer om ett slott. Och om det nu är helt omöjligt så får det i vart fall gärna vara balkonger, snickarglädje och helst ett liitet, litet torn, tycker han. Och tyvärr, Fagernäs stoltserar inte med något av ovanstående.

Nu väntar det som jag tror blir den olidligaste delen av detta. Bygglovs- och avstyckningsprocessen. Och har vi otur slutar projektet helt snöpligt med ett "nej".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar